ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΜΑΣ
BREAKFAST & MENU
Την κουζίνα διευθύνει ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης, ενώνοντας την ελληνική με την λεβαντίνικη κουζίνα. Open kitchen με φωτιές, ξυλόφουρνο και ρομπάτα.
Το μενού με βάση την ελληνική κουζίνα και έντονα ανατολίτικα στοιχεία, διαθέτει πολλά πιάτα με γνωστές γεύσεις αλλά σε μια σύγχρονη εκδοχή.
Στα γευστικά highlight του εστιατορίου περιλαμβάνονται ο αμπελοντολμάς με μοσχαρίσιο ταρτάρ, το κεμπάπ, ο ψημένος στα κάρβουνα σκάρος και το shawarma.
WINES & COCKTAILS
Στην «Αθηναϊκή Ταράτσα» είναι must να δοκιμάσετε τα κοκτέιλ. Εδώ η ομάδα του μπάρ δημιούργησε μια λίστα από προσεχτικά curated cocktail που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία, συνδυάζοντας απρόσμενα το ελληνικό με το ανατολίτικο στοιχείο, όπως το Tabouleh, το Fattoush και το Kaimaki Ice Cream.
Για τους λάτρεις του κρασιού, υπάρχει μια προσεγμένη λίστα με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, από την οποία όμως δεν λείπουν σημαντικοί παραγωγοί από τη διεθνή σκηνή.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
Η Αθηναϊκή Ταράτσα, με την Ακρόπολη να κυριαρχεί στο φόντο, υπόσχεται μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία διασκέδασης και ήρθε για να μείνει, με ενέργεια και πάθος, κρατώντας την Αθήνα σε εγρήγορση.
STARTERS
Purple Corn Tostada
$36Ricotta, goat cheese, beetroot and datterini.
Bruno's Scribble
$30Culatello, Spalla Cotta, Mortadella, Culacciona.
Fresh Oysters Dozen
$59Our selection of fresh oysters, limes.
Bread with Smoked Wagyu Butter
$13Sonoma Signature Miche sourdough, lava salt.
Caprese Con Mozzarella Di Bufala
$12Caprese salad with tomatoes and buffalo mozzarella.
Salt & Pepper Calamari
$18Squid, lime, soy mayo.
Wild Mushroom Arancini
$18Porcini purée, parmesan, basil.
Coffee Cured & Smoked Duck Breast
$25Duck breasts, Carrot purée, silver beet.
MAIN COURSES
Ebony MB4 Rib Fillet Steak
$58Truffle mash, charred baby cos, pico de gallo, pepper sauce.
Flank Steak
$35Served medium rare, chips, house salad, mushroom sauce.
Crispy Skin Chicken
$33Ricotta, radicchio, peach & prosciutto salad, cabernet jus.
Portobello Mushroom Gratin
$32Feta cheese, grain salad, rocket, tomatillo sauce.
Pan Fried Barramundi
$36Barley, quinoa, grilled zucchini, corn & tomato salsa.
Beer Battered Fish & Chips
$33Atlantic cod fillet, chips, salad, tartare, lemon.
Blue Eyed Cod
$49Mussels, lobster bisque, heirloom tomato & summer herbs.
Striped Bass with Chilli Crisp & Peanut
$38Bass, cabernet jus, peanut.